The address of the unknowingly lost is Urbanga.

The journey never ends, one after another begins anew. Many people love to travel a lot in winter but everyone has the same purpose Cox’s Bazar, Bandarban, Rangamati, Khagrachhari or St. Martin. Everyone goes to the same place so I thought I need to go somewhere different so that the number of tourists is less and the cost is limited (life in the shadow) so no address came to my mind for two days. Due to the huge crowd on the 14th, 15th and 17th we could not go any way so we bought the ticket on the 17th but again with some extra money the ticket to Panchagarh in Dinajpur was over so we started counting with the purchase of the ticket. The post can be very big, if you read it patiently, I hope you will get some help.

 

 

 

 

16-12-18 (starting night)

Train ticket: Dhaka to Dinajpur (1560 ÷ 3 = 520)

Dinjapur to Panchagarh (390 ÷ 3 = 130)

Light breakfast 90 ÷ 3 = 30

16 – 12 – 18 (1st day)

After landing at Panchagarh, the winter was almost over us. It is good to say that Panchagarh was very cold. When we landed, it was about 10 or 12 degrees.
I drove to Tentulia bus stop at 20 ÷ 3 = 7.6. Then by bus from Panchagarh to Tentulia Bazar. 150 ÷ ​​3 = 50. Then I got down and fixed the van. Banglabandha will show the rest of the places except 0 points, Kanchanjunga view, tea leaf garden, Tentulia post bungalow. 160 rupees but later we paid 200 rupees. The MP’s son was getting married that day. He had a relative on the train we were traveling in at night. One of our three seats was different. That seat was his. So we asked him to go. He said I will go alone. You have no problem. Go, those who come and go by express or Ekta Express must know that there are 3 seats on the board gauge line and 2 seats at the top, so I got on the train for dinner so we give him some food from there but he refuses to take it. I request. Then in the middle of the night he told us where to go, so we told him we were going to visit Urbang, so after telling the details he sat down with us at their house which means the relative of the MP there is his son’s wedding so we can go and have lunch with him, but we So I didn’t agree, so after getting off the train, he told us with his number that if you tell anyone, they will take you to the MP’s son’s wedding. But when we fixed the van to go for a walk, he told us that you are calling me Mama, so let’s take you to our area today. We refused again, but again we met the MP’s relatives when we went for a walk on the flat tea ground. He forcibly took us away, tell us what to eat, but we did not eat any cow because we are followers of traditional religion, yet he did not leave any shortage in our hospitality. After eating, I fixed the hotel room. The hotel crosses the border. 600 ÷ 3 = 200. I went out and walked to the market to see Banglabandha, Banglabandha bus stop 60 ÷ 3 = 20 from the market. From there Banglabandha 0 point auto 15 ÷ 3 = 5. Take it easy. After walking around from there, you will bake the bus stand again and come back early because the work time of the people there is over so the bus fills up quickly. 15 ÷ 3 = 5 Again Banglabandha to Tentulia Bazar 60 ÷ 3 = 20. I will get up in the morning to see Kanchenjunga so I had breakfast at night and fell asleep early. Breakfast 60 ÷ 3 = 20. Light breakfast in the evening 30 ÷ 3 = 10

 

 

 

 

 

16 – 12 – 18 (2nd day)

I woke up at four in the morning and it rained profusely since morning. The dreams of Kanchanjunga and Rasulpur were completely shattered. By 11.30 in the morning, the rain continued to dance. So sadly I have to leave the city of Tentulia. Before leaving, the van rent is 200 ÷ 3 = 6.8. Breakfast 90 ÷ 3 = 30. This time I will go to Panchagarh to visit Tentulia Bazar to Panchagarh 150 ÷ ​​3 = 50. I will go down to Panchagarh and go to see the Rocks Museum. The special thing is that many people will not recognize me if they say Rocks Museum. We made a fool of ourselves by getting off the bus and taking the car for 30 rupees. 30 ÷ 3 = 10. If you go down and ask someone, he will show you the way. So there is no need to rent an auto. At the end of the tour, it is time to go to see the Maharaja Dighi of Vitargarh. If you go out to the back of the college, you will find the road from there Model Hat 60 ÷ 3 = 20 rupees. From Model Heart to Vitargarh Rajardighi 30 ÷ 3 = 10. After walking around, I got a car directly to the board office again 90 ÷ 3 = 30. 50 ÷ 3 = 16.8 by auto from the board office to the bus stand to Thankurgaon. From Panchagarh to Thakurgaon bus stand 60 ÷ 3 = 20. I went down to the hotel and decided 300 ÷ 3 = 100 normal but perfect for staying. I didn’t eat anything all day, I ate food like raven in the evening but the price of food is very low (rice, vegetables, eggs, mutton, pulses) 345 ÷ 3 = 115. Light breakfast at night 90 ÷ 3 = 30.

 

 

 

 

(19 – 12 – 18) (3rd day)

I got up early in the morning and got ready because now I have to see Suryapuri, the largest mango tree in the world, it is the largest mango tree in the world, as far as I know, it is on about 2.5 bighas of land.
Breakfast 60 ÷ 3 = 20. Art gallery or new bus stand from Thakurgaon bus stand is probably 30 ÷ 3 = 10. From that place Baliadangi 60 ÷ 3 = 20. From Baliadangi I will go to see Harinmara or mango tree. We rented it for 30 rupees. It takes 60 ৬ 3 = 20 to enter. Aslam returned to Baliadangi at the end of the tour. The advantage of returning is that the fare is the same as the bus, but

 

 

 

 

I was able to come early 60 ÷ 3 = 20. From there again the buststand 30 ÷ 3 = 10. Come back and have lunch 240 ÷ 3 = 60. Now it is our turn to go to Dinajpur. We leave the hotel and go from Thakurgaon bus stand to Dinajpur bus stand 15 ১৫ 3 = 5. Now in Dinajpur bus 240 ÷ 3 = 60. We landed in front of Kantji’s temple. From there Kantji’s temple is vangari 15 ১৫ 3 = 5. The temple was very beautiful as it is traditional or Hindu, so we spend some time there to worship and pray. After the puja at the temple, I went out and saw a lot of fairs outside. The names of the dishes are very remarkable Jamai Puri, Jamai Pitha, Jamai Chili, Fried Coriander Leaves, Boiled Boot Eggs, Pillow Sweet 180 ÷ 3 = 53.33. This time I returned to the main road in a van 15 ÷ 3 = 5. From there, one of the two-way direct bus breaks down, the other breaks down to 25 rupees, the same fare, we broke down because we couldn’t get a bus, first by CNG 10 miles (place name 30 ÷ 3 = 10. From there by bus 45 ÷ 3 = 15. Get off at the bus stand The purpose of the hotel is auto 30 ÷ 3 = 10. I fixed the hotel for the night at 500 ÷ 3 = 18.8. Breakfast at night 60 ÷ 3 = 20.

 

 

 

 

(20 – 12 – 18) (4th day)

I have to get up early in the morning and get ready early. Today I will go around Dinajpur city and go to Bogra. I got up in the morning and had breakfast. 75 ÷ 3 = 25. I will go out to see Ramthakur Dighi so I have to reserve an auto. One thing to keep in mind is that the auto drivers there if the people of other areas understand then the fare is 4 times but the people of Dinajpur area are very good they gave us autos, we have to go around Rajbari, Kali Mandir again, the purpose of Swapnapuri bus stand so we After explaining to the auto driver, I reserved it for 3 places. First I went to Ramthakur Dighi to get there for 10 rupees per person and auto 20 rupees for a total of 50 rupees 50 ÷ 3 = 16.8. The lake is very beautiful and very big, so it took about 30 minutes to go around by auto. Anyway, you must try Fuchka there. It’s fun. 150 ÷ ​​3 = 50. From there I went around Rajbari and then went to the hotel. I drove straight from the hotel to the bus stand. I didn’t notice the name of the place. Auto rental 200 ÷ 3 = 7.8. From there Fulbaria bus stand 160 ÷ 3 = 60. You can get off at Phulbaria bus stand and drive to Swapnapuri. If you go slowly, you can enjoy the fun of the scenic road, fare 60 ৬ 3 = 20.
Ticket to enter Swapnapuri 150 ÷ ​​3 = 50. Before going to the base the bag was very heavy so I deposited everything and went to the bike stand 50 ÷ 3 = 16.8. To see Swapnapuri so beautiful, it would not be fun to visit it one day. After entering, light cloth was fried 15 ÷ 3 = 5. Then I went to the fish world to get a ticket 60 ÷ 3 = 20. Then the zoo 90 ÷ 3 = 30. There are many animals in the zoo. I was coming in a van at the end of my dream trip, but the fare was 80 rupees, because the van was less, 60 ÷ 3 = 23.33. After coming to Fulbaria bus stand, lunch was eaten in the evening, 150 ÷ ​​3 = 50. Now it is the turn to go to Bogra but the real problem is that there are very few cars going directly to Bogra from Fulbaria bus stand in the evening, so we have to get in trouble and break down. First we left Fulbaria for Birampur at 60 ÷ 3 = 20. After reaching Birampur, tell the helper of the bus to get off the bus so that they can pick you up on the bus to Ghoraghat because if they fix it you will save 15 rupees because the actual fare from Birampur to Ghoraghat is 40 rupees but many people take 55 or 50 rupees, from Birampur Ghoraghat 120 ÷ 3 = 40, now Ghoraghat down to Bogra direct bus 135 ÷ 3 = 45, the fare is 50 rupees less because we were coming from far away. After reaching Bogra, get off at Charmatha bus stand and don’t ask anyone around. Some big brothers of the bus said that the place is not safe at night, so be careful. I got off the bus and fixed the hotel at 500 ÷ 3 = 16.8. Hard breakfast at night 135 ÷ 3 = 45.

 

 

 

 

(21 – 12-16) (5th day)

I got up in the morning and went to have fresh breakfast. Breakfast 105 ÷ 3 = 35. From Charmatha to Mahasthangarh turn 30 ÷ 3 = 10. From there, I went a little further and reserved a van and bought two more places with Mahastangarh or Behula’s Basarghar. One of them is a Buddhist monastery or a temple. Mahasthangarh entry ticket 60 ৬ 3 = 20. After visiting Mahasthangarh, the van took 120 ÷ 3 = 40 to the bus stand going to Charmatha. Then hotel room upon arrival
I left and went out for the purpose of yoghurt. The original yoghurt in Bogra is at Asia Suites which is located at Kazi Nazrul Islam Road. From the first four heads to seven heads CNG 30 ÷ 3 = 10. Any rickshaw from Satmatha will be taken to Asia Suites 30 ÷ 3 = 10. Don’t buy yoghurt at Asia Suites for 200 rupees because it sells at the same price and you can try other sweets as well. It was a good test. Now leave Asia Suites and go to Yakubia bus stand turn for Dhaka bus 30 ÷ 3 = 10. From there by bus 1050 ÷ 3 = 350. Make sure you take a ticket for Hanif or Shyamoli Paribahan. Other buses are not as good for this route. I had a light breakfast with 120 ÷ 3 = 40. One pot of yoghurt we tested with 3 people 200 ÷ 3 = 7.8.

 

 

 

Special note The environment of Upper Bengal is the best environment in my life of wandering, I have not found anything dirty or spoiled anywhere. So please don’t throw anything that spoils the environment by yourself, your friends or relativesIt will forbid him to throw it. Do not use any other indigestible products.

Share:

Leave a Comment

Shares